Samverkansplattform Kalmar länSamverkansplattform Kalmar län

Categories:

Kalmar hunddagis är ett av tre pilotföretag i detta projekt som finansieras av ESF (Europeiska Social Fonden).

Textruta

Övriga pilotföretag är Funktionsrätt Kalmar län samt Himmelsberga på Öland.

Projektägare är Coompanion Kalmar Län. https://kalmar.coompanion.se

Vi, Kalmar hunddagis, erbjuder en praktikplats till de som inte påbörjat eller fullföljt sin gymnasiala utbildning. Oavsett anledning.

Hos oss på Kalmar hunddagis ges människan tillfälle att hämta ny energi tillsammans med personal och framför allt hundarna. Att känna sig behövd, bygga upp sin självkänsla och självförtroende ger en läkande och positiv kraft.

Hundar dömer ingen, har inga fördomar eller förutfattade meningar. Hundarna ger en stärkande kraft och ger kärlek till alla.

Denna praktiktid är individuellt anpassad i tid, alla är vi olika, vilket vi respekterar. Här får du en chans att vara dig själv och utvecklas i egen takt, med stöttning av oss.

Vi har tre utbildningstillfällen inlagda för varje person, i den takt man själv orkar. Dessa tillfällen består bl.a av information om hundar, vårt samhälle, jämnställdhetsutbildning via Länsstyrelsen, information om Kooperationen mm.

Vi samarbetar med AF (arbetsförmedlingen), FK (försäkringskassan), Kalmarsunds gymnasieförbund, Arbetsmarknadsenheten Kalmar kommun (resurshuset, Slussen), Högalids Folkhögskola, Ölands Folkhögskola, Fryshuset Torsås och Nybro m.fl.

Alla är välkomna att höra av sig till oss för med information.

anneli.schnell@coompanion.se eller Kalmar hunddagis 0738-245211